ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ - Διατροφή, Εθισμοί & Άθληση

Στη ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ  στο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ, βάσει των οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας υπάρχουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα:

* «ΜΟΥΣΕΙΟ  ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ» η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των μαθητών για: α) τη διατροφή και την ποιότητα ζωής, β) την πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων γ) ευεργετικές ιδιότητες άθλησης.

ΕΠΙΛΟΓΗ Α.

Εκπαιδευτική Θεματική έκθεση “ΤΟ ΣΩΜΑ” , 50μ μήκος και 6μ ύψος και 12μ πλάτος με είσοδο από το στόμα και μια φανταστική διαδρομή μέσα στο ανθρώπινο ΣΩΜΑ ανάμεσα στην καρδιά στα πνευμόνια, στους μύες και σε όλα τα όργανα του ανθρώπινου σώματος……..με ξενάγηση από εξειδικευμένο προσωπικό.

Θεαματικό ταξίδι μέσα στο ανθρώπινο ΣΩΜΑ. Μοναδικό για την Ελλάδα και τον κόσμο. Πουθενά αλλού δεν υπάρχει τόσο κοντινό πλάνο για το πως λειτουργεί το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ. Facebook Human Body Museum

 Υπεύθυνος Ιατρικής Επίβλεψης Πρίζιος Πασχάλης Ειδικός Παθολόγος.

 • Στην ξενάγηση στο «ΣΩΜΑ» οι μαθητές  ενημερώνονται για  τα όργανα και τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος, σε συνάρτηση με την υγιεινή διατροφή  και τα οφέλη της άθλησης στον ανθρώπινο οργανισμό.
 • Υγιεινή Διατροφή με την επιμέλεια της Αναστασίας Μαμάτσιου Msc Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Εξειδίκευση στις Διατροφικές Διαταραχές και Παχυσαρκία.
 • Στην αίθουσα οπτικοακουστικού υλικού συζητούν και παρακολουθούν εκπαιδευτικά βίντεο σε σχέση με τους εθισμούς και τις εξαρτήσεις, την υγιεινή διατροφή, την Στοματική Υγιεινή και τις ευεργετικές ιδιότητες της άθλησης..
 • Μπορούν να εξυπηρετηθούν σχολεία με δυναμικότητα έως 300 μαθητές μέσα σε 3 ώρες. Μετά την ξενάγηση και πριν από αυτήν οι μαθητές συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες στο πρότυπο αθλητικό κέντρο του πολυχώρου με πλήρη επίβλεψη από γυμναστές.

Το εισιτήριο είναι 5€ για κάθε μαθητή

ΕΠΙΛΟΓΗ Β. 

Το πρόγραμμα γίνεται μέσα στο ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ , είναι μια αναπαράσταση ενός χωριού της αρχαιότητας 3,5 στρ. με πλινθόκτιστα σπιτάκια, και ομοιώματα ανθρώπων σε φυσικό μέγεθος, πως εργάζονταν, διασκέδαζαν και παρήγαγαν τα τρόφιμα τους. Ο διατροφολόγος μας ενημερώνει τους μαθητές για την διατροφή των αρχαίων Ελλήνων και την συνδέει με την πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής.

Το εισιτήριο είναι 4.5€ για κάθε μαθητή.

Τον 4ο π.Χ. αιώνα ο Ιπποκράτης δίδασκε ότι: «Φάρμακο σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακο σας».

Όλα τα προγράμματα είναι αναρτημένα στην σελίδα του Υπουργείου Παιδείας http://edu-gate.minedu.gov.gr .

Για όση ώρα παραμείνετε στον χώρο μας, πλήρη απασχόληση και επίβλεψη των μαθητών στη συνέχεια, στο ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ από γυμναστές.

 • Υπάρχει ΚΥΛΙΚΕΙΟ για τους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς προσφέρουμε ρόφημα και σνακ.
 • Όλα τα προγράμματα μπορούν να πραγματοποιηθούν στην τελική ημερήσια εκδρομή του σχολείου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ έγκαιρα  την εκπαιδευτική εκδρομή σας  στο χώρο μας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στο τηλ. 2310686544

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ NOUVELLE-ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

5€ Ανα Μαθητή

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 60′

HUMAN BODY MUSEUM

ΕΙΣΟΔΟΣ - ΣΤΟΜΑ

ΣΩΜΑ - ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ - "Η ΚΑΡΔΙΑ"

ΣΩΜΑ - ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

DSC02711

ΑΙΘΟΥΣΑ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

DSC02760
 • Τηλέφωνο

  +30 2310 686544 | +30 6976432675

 • Διεύθυνση

  7ο χιλ. Θεσ/νίκης – Ωραικάστρου, 570 13

 • Email

  info@parkodeinosauron.gr