ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

 ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Εργαστήρια Δεξιοτήτων – “ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ”.

Α. Το Μουσείο Ανθρωπίνου Σώματος είναι μία εκπαιδευτική – Ψυχαγωγική έκθεση, για μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών, μοναδική στην Ευρώπη. Ένα ανθρώπινο σώμα πενήντα μέτρων μήκος , έξι μέτρων ύψος (50μ x 6μ).

Οι μαθητές μέσα από ένα θεαματικό ταξίδι εξερεύνησης του ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ξεκινούν μια πρωτότυπη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδρομή από το πρόσωπο – το στόμα είναι η πύλη εισόδου- για το «Σώμα».Περπατούν βλέπουν, παρατηρούν από κοντά και ενημερώνονται από εξειδικευμένο προσωπικό για όλα τα βασικά όργανα με τις λειτουργίες τους.

Η καρδιά, το στομάχι ο εγκέφαλος τα πνευμόνια το ήπαρ κ.λ.π, οι αρτηρίες, όλο το φλεβικό και λεμφικό σύστημα , ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά και τόσο κατανοητά.

Συσχετίζουμε την υγεία των οργάνων με την υγιεινή διατροφή, την άθληση και έναν υγιεινό τρόπο ζωής, σύμφωνα με τους κανόνες του Ιπποκράτη “Περί Διατροφής & Υγείας”

Β.Στο διαδραστικό μέρος του προγράμματος στην αίθουσα οπτικοακουστικού υλικού – οι μαθητές παρακολουθούν  εκπαιδευτικά βίντεο με θέμα την ανθρώπινη υγεία.  Γίνονται διαδραστικά παιχνίδια, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

 • Στοματική Υγιεινή (δόντια) και διατροφή για τα Νηπιαγωγεία.
 • Στοματική Υγιεινή (δόντια), διατροφή , ευεργετικές ιδιότητες άθλησης και εθισμός στο διαδίκτυο (α-δ) η το τσιγαρο (ε-στ) για Δημοτικά.

Στο τέλος του προγράμματος οι  μαθητές  παίζουν στο αθλητικό κέντρο με τους γυμναστές μας.

Για όση ώρα παραμείνετε στον χώρο έχουμε την πλήρη επίβλεψη των μαθητών.
Υπάρχει κυλικείο για τους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς προσφέρουμε ρόφημα και σνακ.
Όλα τα προγράμματα μπορούν να πραγματοποιηθούν στην τελική ημερήσια εκδρομή του σχολείου

5€ Ανα Μαθητή

ΑΙΘΟΥΣΑ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΗΣ

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ "ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ"

 • Τηλέφωνο

  +30 2310 686544 | +30 6976432675

 • Διεύθυνση

  7ο χιλ. Θεσ/νίκης – Ωραιοκάστρου, 570 13

 • Email

  info@parkodeinosauron.gr