Μουσείο Μαμούθ | Εποχή Παγετώνων

Μουσείο του Μαμούθ – Εποχή Παγετώνων είναι το πρώτο και μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ανατολική Ευρώπη με απολιθώματα από το Τριχωτό Μαμούθ το οποίο αποτελεί σύμβολο της εποχής των παγετώνων αλλά και απολιθώματα άλλων ζώων της εποχής εκείνης όπως του Τριχωτού Ρινόκερου και του Μαχαιρόδοντα. Απολιθώματα που μπορείτε να αγγίξετε και να μελετήσετε με μεγεθυντικό φακό! Θα εντυπωσιαστείτε επίσης από την αναπαράσταση ολοκληρωμένου σκελετού από Μαμούθ σε φυσικό μέγεθος!

Η επίσκεψη σας στο Μουσείο Μαμούθ θα είναι μοναδική, καθώς με την βοήθεια των απολιθωμάτων θα μάθουμε για τις κλιματικές αλλαγές του παρελθόντος και τους λόγους εξαφάνισης πολλών προϊστορικών ζώων.

Το Μουσείο Μαμούθ τελεί υπό την επίβλεψη του τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. και της διεθνούς φήμης αναπληρώτριας καθηγήτριας του πανεπιστημίου κυρίας Ευαγγελίας Τσουκαλά, του συνεργάτη και μαθητή της Βαγγέλη Βλάχου και του Dick Mol , διεθνούς βεληνεκούς ειδικού στα προβοσκιδωτά και επιστημονικού συνεργάτη του πανεπιστημίου του Ρότερνταμ στην Ολλανδία.
Ο κ Dick Mol είναι πρόεδρος του Μαμούθ International Club.

mam5
mam4
mam3
mam1
  • Τηλέφωνο

    +30 2310 686544 | +30 6976432675

  • Διεύθυνση

    7ο χιλ. Θεσ/νίκης – Ωραιοκάστρου, 570 13

  • Email

    info@parkodeinosauron.gr