Κυκλοφοριακή Αγωγή

Το νέο μας  πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ & ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» έχει σκοπό να μυήσει τους μαθητές στους βασικούς κανόνες της κυκλοφοριακής αγωγής, να μάθουν να ξεχωρίζουν και ν’ αντιμετωπίζουν τους κινδύνους στους δρόμους και να καλλιεργήσουν το έμφυτο σε κάθε άνθρωπο, ένστικτο της αυτοπροστασίας.

Η δράση του προγράμματός μας περιλαμβάνει δραστηριότητες, γνωστικές, εικαστικές, παιγνιώδεις κατασκευές, βιωματικές εμπειρίες, διαδραστική εκπαίδευση και προτάσεις από το ΤΜΗΜΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΚΑΝΟΝΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ της Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Το πρόγραμμα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας προτεινόμενο ως  σχολική επίσκεψη (e-yliko.gr).

Το πρόγραμμα έχει επιμεληθεί το τμήμα Οδικών Τροχαίων Ατυχημάτων Θεσσαλονίκης.

Οι μαθητές συμμετέχουν στις εξής δράσεις.

 Βιωματική εκπαίδευση

Σε κλειστό χώρο στον οποίο υπάρχουν ταμπέλες με σήματα, φωτεινοί σηματοδότες και διαδρομές, με την βιωματική και συνεργατική μέθοδο διδασκαλίας βοηθούμε τους μαθητές, να  αποκτήσουν τη σωστή γνώση των κανόνων Κυκλοφορίας Αγωγής  & Οδικής Ασφάλειας.

Στην πεζή μετακίνηση

Στη χρήση   ποδηλάτου

Στη μετακίνηση με τα ΜΜΜ, το σχολικό λεωφορείο ή το αυτοκίνητο

Στην οδική σήμανση

Εκπαιδευτικά Διαδραστικά παιχνίδια Κυκλοφοριακής Αγωγής

Προβολή ταινίας με εκπαιδευτικό περιεχόμενο.

Ζωγραφίζουν φιγούρες και κατασκευάζουν κολάζ για την τάξη τους.

Παρατήρηση! 
Το πρόγραμμα ΔΕΝ συμπεριλαμβάνει τη χρήση μηχανοκίνητων ή μη μέσων Τα παιδιά δεν είναι οδηγοί στην ηλικία των 3,5 έως 12, συνεπώς η οδήγηση με αυτοκινητάκια προσφέρει μόνον διασκέδαση χωρίς καμία εκπαιδευτική διάσταση, γιαυτό και μια τέτοια δράση δεν παρέχεται μέσα από το εν λόγω πρόγραμμα. Παρόλα αυτά τα παιδιά χρησιμοποιούν αυτοκίνητα με μπαταρία (ελάχιστη ταχύτητα) ποδήλατα και πατίνια.
 • Στο τέλος του προγράμματος οι μικροί μαθητές παίζουν στον παιδότοπο με τους παιδαγωγούς μας και οι μεγαλύτεροι μαθητές παίζουν στο αθλητικό κέντρο  με τους γυμναστές μας.  Για όση ώρα παραμείνετε στον χώρο έχουμε την πλήρη επίβλεψη των παιδιών.
 • Υπάρχει κυλικείο για τους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς προσφέρουμε ρόφημα και σνακ.
 • Όλα τα προγράμματα μπορούν να πραγματοποιηθούν στην τελική ημερήσια εκδρομή του σχολείου

 

 

 

4,5€ Ανα Μαθητή
 • Τηλέφωνο

  +30 2310 686544 | +30 6976432675

 • Διεύθυνση

  7ο χιλ. Θεσ/νίκης – Ωραιoκάστρου, 570 13

 • Email

  info@parkodeinosauron.gr