Get the Flash Playerto see this player.
path

Σχολικές Εκδρομές - Σχολικά και ομαδικά εκπαιδευτικά προγράμματα

path
 

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ "NOUVELLE"

ΚΕΝΤΡΟ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ,  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ  & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ          7ο χλμ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΤΗΛ:2310686544 ΚΙΝ:6976432675,   www.parkodeinosauron.gr, parkodeinosauron@gmail.com               

 

Θέμα: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ

                ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ  ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

 

Αγαπητοί διευθυντές-ιες σχολικών μονάδων,

Τα  θεματικά μας εκπαιδευτικά πάρκα-εκθέσεις είναι προτεινόμενα σαν εκπαιδευτικές εκδρομές από το Υπουργείο Παιδείας  www.e-yliko.gr . Όλα τα προγράμματα συνδυάζουν ξενάγηση, διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια και ψυχαγωγία στον παιδότοπο και στο αθλητικό κέντρο με κλειστά – ανοικτά γήπεδα (Μπάσκετ – Βόλεϊ – Ποδοσφαίρου - Πινγκ Πονγκ), με την πλήρη απασχόληση των παιδιών από παιδαγωγούς  δασκάλους και γυμναστές.

 

1. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ  (Περιβαλλοντικό πρόγραμμα ).

2. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ  (Πολιτιστικό πρόγραμμα ).

3. ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ       (Διατροφικό - πρόγραμμα Υγείας & Ιστορίας).

4. ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ (Πολιτιστικό πρόγραμμα).

5. ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  (Υγείας & Αθλητισμού).

Το εισιτήριο για κάθε μαθητή, σε όποιο πρόγραμμα επιλέξετε, είναι στα 4,5€.

 

ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ  ΓΙΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  ΕΚΔΡΟΜΗ (60 στρέμματα)

με όλες τις καιρικές συνθήκες

 Υπάρχει η δυνατότητα στην ημερήσια εκδρομή ή στον περίπατο να επιλεχτεί και να γίνει  χρήση  μόνο όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων ΚΛΕΙΣΤΩΝ-ΑΝΟΙΧΤΩΝ και του  παιδότοπου, πάντα με την καθοδήγηση και επίβλεψη έμπειρων γυμναστών και παιδαγωγών.

Το εισιτήριο για κάθε μαθητή είναι στα 3€.  Για τους γονείς η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Με την παρακολούθηση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος η τελική τιμή είναι 4.5€ και  δύο προγράμματα  7.5€.

 

Σε μία έκταση 40.000 τ.μ. δημιουργήσαμε, ένα μοναδικό για την Β. Ελλάδα, πρότυπο αθλητικό κέντρο με κλειστές και ανοιχτές εγκαταστάσεις  περιλαμβάνει:

 • Ø 2 γήπεδα ποδοσφαίρου 6x6 με συνθετικό χλοοτάπητα τελευταίας τεχνολογίας fifa 2014
 • Ø 1 γήπεδο ποδοσφαίρου 11χ11 με φυσικό χόρτο.
 • Ø Κλειστό γήπεδο Μπάσκετ  - Κλειστό γήπεδο Βόλεϊ
 • Ø Κλειστή αίθουσα γυμναστικής και χορών 600 τ.μ.
 • Ø Αίθουσα με 3 επαγγελματικά τραπέζια Πινγκ-Πονγκ.

 

 • Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ     facebookxarapolis

 Οι μαθητές πριν και μετά τα εκπαιδευτικά προγράμματα , με την συνεχή παρουσία παιδαγωγών και γυμναστών,  παίζουν σε όλους τους χώρους του αθλητικού κέντρου, μέχρι την στιγμή αναχώρησης από τον πολυχώρο  και στον παιδότοπο που είναι ο μεγαλύτερος στην Θεσσαλονίκη κλειστός τον χειμώνα και υπαίθριος τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

 • Ο ΧΩΡΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ  - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ    www.nouvelle.gr

Διαθέτουμε επίσης, στον πολυχώρο μας, για την παραμονή των εκπαιδευτικών-γονέων μπαρ-καφέ-πισίνα, αναψυκτήριο, με οργανωμένο φαγητό  και  θέα στη Θεσσαλονίκη. Ένας χώρος πραγματικά όμορφος, καθαρός, ξεχωριστός,  στη φύση  που θα σας εντυπωσιάσει.

Επισκεφθείτε μας για μια ξεχωριστή εκδρομή.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ:

 

1. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚO ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ   - Περιβαλλοντικό πρόγραμμα

 Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 1 ώρα και γίνεται από  παλαιοντολόγους του Α.Π.Θ. (γκρουπ 25-30 ατόμων). Το πρόγραμμα έχει υλοποιηθεί με την επιστημονική επίβλεψη του τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. και της αναπληρώτριας καθηγήτριας Ε. Τσουκαλά. Σε μία έκταση 6 στρεμμάτων οι μαθητές θα γνωρίσουν τα ζώα που εμφανίστηκαν στην γη από την απαρχή της έως σήμερα και θα πάρουν πληροφορίες για τις κλιματικές αλλαγές και το περιβάλλον.

Περιλαμβάνει τις παρακάτω εκθέσεις.

Το Πάρκο δεινοσαύρων στο οποίο υπάρχουν εκθέματα δεινοσαύρων (μεγαλύτερη συλλογή στην Ευρώπη) σε φυσικό μέγεθος και τα πρώτα ζώα που εμφανίστηκαν στην θάλασσα. ( 55 ζώα)

Το Σπήλαιο της εξέλιξης το οποίο είναι ένα ομοίωμα πραγματικού σπηλαίου όπου τα παιδιά μαθαίνουν την εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους ( φιγούρες Homo Sapiens κ.α.). Οι μαθητές θα δούνε βραχογραφίες και συλλογή με λίθινα εργαλεία).

Ice Age – Μουσείο Μαμούθ.   Εδώ οι μαθητές εξερευνούν την τελευταία ψυχρή περίοδο σε μια σειρά από παγκόσμιες κλιματικές αλλαγές που συνέβησαν περίπου 10 χιλιάδες χρόνια πριν.  Ερευνούν τις συνθήκες που επικράτησαν στην  γη,  τα θηλαστικά που υπήρξαν και προσαρμόστηκαν στο εξαιρετικά ψυχρό κλίμα άλλα και αυτά που εξαφανιστήκαν. Πρόκειται για ένα πραγματικό Μουσείο που  περιλαμβάνει πραγματικά απολιθώματα του τριχωτού μαμούθ, του Τριχωτού Ρινόκερου, του Βίσωνα της Στέπας,  αλλά και  πραγματικό κομμάτι δέρμα και τρίχες από Μαμούθ.

 Το Πάρκο των Θηλαστικών στο οποίο υπάρχουν θηλαστικά που έζησαν και κυριάρχησαν στην χώρα μας κατά το παρελθόν σε φυσικό μέγεθος τα παιδιά μπαίνουν και στην κοιλιά μιας φάλαινας.(60 ζώα)

Η Έκθεση Ερπετών περιλαμβάνει προϊστορικά ερπετά.

Στους ίδιους χώρους επίσης υπάρχει και ο βοτανικός μας κήπος ο οποίος έχει βότανα και φυτά της μεσογείου.

 

 2.  ΕΛΛΗΝΙΚΗ & ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ  - Πολιτιστικό πρόγραμμα     Συνολική διάρκεια 80΄.                                                                                                                             

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική και ψυχαγωγική Θεματική έκθεση στηρίζεται στις έρευνες της παγκοσμίου φήμης Ιστορικού Adrienne Mayor. Η Adrienne Mayor ( Επιστημονική Σύμβουλος για την όλη έκθεση) είναι καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Stanford των ΗΠΑ και ειδικεύεται στην Παγκόσμια Μυθολογία και τον συσχετισμό της με τα Παλαιοντολογικά ευρήματα. Η έκθεση έχει τη μορφή ενός Λαβυρίνθου (Μινώταυρου) και εκεί οι μαθητές παρακολουθούν τις σημαντικότερες μορφές-φιγούρες της Ελληνικής & Παγκόσμιας μυθολογίας (διάρκεια 20’). Σε κλειστή αίθουσα οι μαθητές συμμετέχουν σε διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια (ζωγραφική-δημιουργία κολλάζ 20’- προβολή εκπαιδευτικής ταινίας για Τιτάνες και θεούς 20’- θεατρικό δρώμενο παντομίμα με συμμετοχή των μαθητών και θέμα την Ελληνική Μυθολογία 20’)

 

3. ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ   -  Διατροφικό πρόγραμμα         Συνολική διάρκεια 80΄   

Με την προσέλευση του σχολείου στον Πολυχώρο οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες – τάξεις, με δικό μας παιδαγωγό. Κάθε ομάδα θα συμμετέχει στις εξής θεματικές δράσεις. Περιήγηση στο Αρχαιοελληνικό αγρόκτημα. Θεματικό πάρκο που απεικονίζει τις βασικές δραστηριότητες του αγροκτήματος στην αρχαιότητα, τα επαγγέλματα, την παραγωγή ψωμιού, τυρί-γάλα, λάδι, κρασί, παστέλι, ταχίνι, μέλι κτλ. καθώς επίσης και ένας πλήρης μπαξές με λαχανικά εποχής και βότανα της Ιπποκράτειου ιατρικής(30’).  Επίσης οι μαθητές θα πάρουν μέρος σε διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια με θέμα την υγιεινή διατροφή {θεατρικό δρώμενο, πυραμίδα της διατροφής, ζυμώνουν κουλουράκια και φυτεύουν σπόρους (50’). Το πρόγραμμα έχει  επιμεληθεί η διατροφολόγος κ. Α. Μπατσιλά.

 

4.  ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ -Πολιτιστικό πρόγραμμα  Συνολική διάρκεια 90                                                                                                                                                      

Το Διαδραστικό Μουσείο Ελληνικού Παραδοσιακού Παιχνιδιού είναι η μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα με  παιχνίδια- κατασκευές  (300 περίπου) που έπαιξαν τα παιδιά από την αρχαιότητα ως σήμερα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Πέρα από την ξενάγηση (30’) και την γνωριμία με τα παιχνίδια αμέσως μετά υπάρχει το διαδραστικό πρόγραμμα (30’) κατά το οποίο τα παιδιά φτιάχνουν τα δικά τους παιχνίδια στο εργαστήριο (καραβάκια, κούκλες, τηλέφωνα) και παίζουν πολλά παραδοσιακά παιχνίδια (τσέρκι, αμάδες κ.α.) σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα η στον προαύλιο χώρο με την καθοδήγηση του δασκάλου (διάρκεια 30’). Την έκθεση έχει δημιουργήσει και επιμεληθεί ο δάσκαλος κ. Γ. Τσιώνας  μετά από εικοσαετή έρευνα.

 

5.  "ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ" ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ.       Συνολικής διάρκειας 100΄  

                                                                                                                            

Η άθληση για τα παιδιά στον δικό μας χώρο, είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς η έκταση των αθλητικών  μας εγκαταστάσεων, καταλαμβάνει  10.000 τ.μ. Η συμμετοχή στα οργανωμένα αθλήματα με την υλοποίηση και επίβλεψη από διακεκριμένους Γυμναστές διαφόρων ειδικοτήτων, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά, να γνωρίσουν αθλήματα να τρέξουν και να διασκεδάσουν.

Χώροι υλοποίησης:

'Όλες οι αθλητικές μας εγκαταστάσεις.

Στόχος θεματολογίας . Να ενημερωθούν οι μαθητές για τη σημασία της άθλησης στην υγεία και στην ανάπτυξη του οργανισμού. Να ανακαλύψουν να δοκιμάσουν και να γνωρίσουν τα βασικά στοιχεία από τα σημαντικότερα αθλήματα που συναντάμε στην Ελλάδα από την αρχαιότητα έως σήμερα. Να πάρουν πληροφορίες και να μπορούν να δώσουν πρώτες βοήθειες. Οι μαθητές θα δοκιμάσουν τα εξής αθλήματα όπως γινόταν στους Αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες δισκοβολία, ακοντισμός, δρομικές ταχύτητες και άλμα σε μήκος και ύψος και κατόπιν σημερινά αθλήματα Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Πινγκ-Πονγκ, κ.α. 

 

         Σημαντικές πληροφορίες:

 • Ο Πολυχώρος είναι ασφαλισμένος με πρόγραμμα αστικής ευθύνης για όλους τους μαθητές.
 • Το κόστος του εισιτηρίου (ξενάγηση)  για τους γονείς είναι το ίδιο
 • Στο κυλικείο υπάρχει η δυνατότητα για τοστ 1,5€, κλαμπ σάντουιτς 4€, πίτσα 7€, χυμό 1€, hot dog               2€. Στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ εκδρομή ψήνουμε σουβλάκια κ.α.
 • Επίσης υπάρχει δυνατότητα για οργανωμένο  φαγητό στην αίθουσα εκδηλώσεων και το μενού  περιλαμβάνει σουβλάκι και μπιφτέκι χειροποίητο με γαρνιτούρα ρύζι και πατάτες τηγανιτές, σαλάτα ανά   3 άτομα και αναψυκτικό το οποίο κοστίζει 10€ το άτομο . (κατόπιν συνεννόησης).
 • Η επίσκεψη γίνεται με  ραντεβού και εσείς αποφασίζετε  τί ώρα  θέλετε να έρθετε και τί ώρα θέλετε   να φύγετε, εμείς αναλόγως θα διαμορφώσουμε το πρόγραμμα σας.
 • Για περισσότερες πληροφορίες, Φώτο και προετοιμασία πριν την εκδρομή στην ιστοσελίδα του Πολυχώρου  www.parkodeinosauron.gr  και στον

 

 

    ΣΕΡΤΑΡΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟ        (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής).  Τηλ. 2310686544 (08.00 – 14.30)

   Υπεύθυνο Σχολικών Επισκέψεων & Εκπαιδευτικών Θεματικών Προγραμμάτων.

 

 

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ   NOUVELLE

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ& ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

7ο χλμ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΤΗΛ:2310686544 ΚΙΝ:6976432675,

www.paokdiaplasi.gr,   www.parkodeinosauron.gr, parkodeinosauron@gmail.com

 

 

 

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ & ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ  ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

 ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ  ΤΗΣ  ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ .

 

 

Αγαπητοί διευθυντές-ιες σχολικών μονάδων,

 

στον Πολυχώρο "NOUVELLE" στο ΩΡΑΙΌΚΑΣΤΡΟ, σε μία έκταση 60.000 τμ, μέσα στη φύση, σε ένα μοναδικό χώρο, με θέα την πόλη της Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε ένα  ξεχωριστό αθλητικό κέντρο 40.000τμ.  με κλειστές και ανοικτές εγκαταστάσεις

 Ιδανικό για όλες τις καιρικές συνθήκες.

Γυμναστές  υποδέχονται τους μαθητές και σε συνεννόηση μαζί τους δημιουργούνε ομάδες που θα συμμετέχουν σε αθλήματα της αρεσκείας τους.

 

 • Το αθλητικό κέντρο περιλαμβάνει.
 • 2 γήπεδα ποδοσφαίρου (6x6) με συνθετικό χλοοτάπητα τελευταίας τεχνολογίας fifa 2014
 • 1 γήπεδο ποδοσφαίρου (11χ11) με φυσικό χόρτο.
 • Κλειστό γήπεδο Βόλεϊ.
 • Κλειστή αίθουσα γυμναστικής και χορών 600τ.μ.
 • Αίθουσα με 3 επαγγελματικά τραπέζια Πινγκ – Πονγκ.

 

 • Κυλικείο & Καφετέρια.

Στο ίδιο χώρο υπάρχει καφετέρια και κυλικείο με ειδικές τιμές για τους μαθητές και μπαρ καφέ  με θέα την Θεσσαλονίκη.

 

 • Εκπαιδευτικά θεματικά πάρκα.

Ο πολυχώρος είναι γνωστός για τις θεματικές εκθέσεις με θέμα το Περιβάλλον την Αρχαία Ελλάδα και την Υγιεινή Διατροφή εγκεκριμένες για σχολική επίσκεψη από το υπουργείο παιδείας.

 

 

 

 

ΕΠΙΛΟΓΗ Α

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΚΟΣΤΟΣ 3€ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ

www.paokdiaplasi.gr

 

Οργανώνουμε πρωταθλήματα Ποδοσφαίρου- Μπάσκετ – Βόλεϊ – Πινγκ Πονγκ (τάξεις Α-Β-Γ)

για τους μαθητές, με διαιτητές και προπονητές του Α.Μ.Π.Σ. ΠΑΟΚ – Διάπλαση.

 Διαθέτουμε  μπάλες, και διαχωριστικά για τις ομάδες καθώς και αναμνηστικά διπλώματα για όλους τους συμμετέχοντες. 

Υπάρχει και γυμνάστρια για τις μαθήτριες, που επιθυμούν να συμμετέχουν σε προγράμματα zouba - πιλάτες – χορού και αεροβικής ανάπτυξης.

Κινηματογράφος σε αίθουσα με προτζέκτορα.

Οι μαθητές, αθλούνται, παίζουν, ψυχαγωγούνται και στο τέλος της εκδρομής τους, φεύγουν χαρούμενοι, με την ευχή να ξανάρθουν.

 ( Ενδείκνυται και για ημερήσια εκδρομή)

 

 

ΕΠΙΛΟΓΗ Β.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

ΚΟΣΤΟΣ 4.5€ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.

www.parkodeinosauron.gr

 

Έχουμε δημιουργήσει,  θεματικά  εκπαιδευτικά πάρκα-εκθέσεις προτεινόμενα σαν εκπαιδευτικές εκδρομές από το Υπουργείο Παιδείας.

 Όλα τα προγράμματα συνδυάζουν ξενάγηση, διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια και στο τέλος άθληση και ψυχαγωγία στον τεράστιο  αθλητικό μας κέντρο (επιλογή Α.).

( Προτείνετε και για ημερήσια εκδρομή)

 

1. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ  (Περιβαλλοντικό πρόγραμμα ).

2.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ  (Πολιτιστικό πρόγραμμα ).

3.ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ  (Διατροφικό πρόγραμμα).

4.ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ (Πολιτιστικό πρόγραμμα).

5. ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  (Υγείας & Αθλητισμού).

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ:

 

1. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚO ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ  

     Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 1 ώρα και γίνεται από γεωλόγους, σπηλαιολόγους και παλαιοντολόγους του Α.Π.Θ. (γκρουπ 25-30 ατόμων )                                                                                          

Το πρόγραμμα έχει υλοποιηθεί με την επιστημονική επίβλεψη του τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. και της αναπληρώτριας καθηγήτριας Ε. Τσουκαλά. Σε μία έκταση 6 στρεμμάτων οι μαθητές θα γνωρίσουν τα ζώα που εμφανίστηκαν στην γη από την απαρχή της έως σήμερα και θα πάρουν πληροφορίες για τις κλιματικές αλλαγές και το περιβάλλον.

Το Πάρκο δεινοσαύρων στο οποίο υπάρχουν εκθέματα δεινοσαύρων (μεγαλύτερη συλλογή στην Ευρώπη) σε φυσικό μέγεθος και τα πρώτα ζώα που εμφανίστηκαν στην θάλασσα.

Το Σπήλαιο της εξέλιξης το οποίο είναι ένα ομοίωμα πραγματικού σπηλαίου όπου τα παιδιά μαθαίνουν την εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους ( φιγούρες Homo Sapiens κ.α.). Οι μαθητές θα δούνε βραχογραφίες και συλλογή με λίθινα εργαλεία)

Το Μουσείο μαμούθ στο οποίο υπάρχουν για πρώτη φορά στα βαλκάνια πραγματικά απολιθώματα του τριχωτού μαμούθ της εποχής των παγετώνων, ένας ολόκληρος σκελετός σηκωμένος και άλλα ζώα που έζησαν εκείνη την εποχή.

 Το Πάρκο των Θηλαστικών στο οποίο υπάρχουν θηλαστικά που έζησαν και κυριάρχησαν στην χώρα μας κατά το παρελθόν σε φυσικό μέγεθος *τα παιδιά μπαίνουν και στην κοιλιά μιας φάλαινας που είναι πολύ εντυπωσιακό. 

Η Έκθεση Ερπετών περιλαμβάνει προϊστορικά ερπετά.

Στους ίδιους χώρους επίσης υπάρχει και ο βοτανικός μας κήπος ο οποίος έχει βότανα και φυτά της μεσογείου.

 

 2. ΕΛΛΗΝΙΚΗ & ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ Συνολική διάρκεια 80΄.  

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική και ψυχαγωγική Θεματική έκθεση στηρίζεται στις έρευνες της παγκοσμίου φήμης Ιστορικού Adrienne Mayor. Η Adrienne Mayor ( Επιστημονική Σύμβουλος για την όλη έκθεση) είναι καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Stanford των ΗΠΑ και ειδικεύεται στην Παγκόσμια Μυθολογία και τον συσχετισμό της με τα Παλαιοντολογικά ευρήματα. Η έκθεση έχει τη μορφή ενός Λαβυρίνθου (Μινώταυρου) και εκεί οι μαθητές παρακολουθούν τις σημαντικότερες μορφές-φιγούρες της Ελληνικής & Παγκόσμιας μυθολογίας (διάρκεια 20’). Σε κλειστή αίθουσα οι μαθητές συμμετέχουν σε διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια (ζωγραφική-δημιουργία κολλάζ 20’- προβολή εκπαιδευτικής ταινίας για Τιτάνες και θεούς 20’- θεατρικό δρώμενο παντομίμα με συμμετοχή των μαθητών και θέμα την Ελληνική Μυθολογία 20’)

 

3. ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ   -  Συνολική διάρκεια 80΄   

Με την προσέλευση του σχολείου στον Πολυχώρο οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες – τάξεις, με δικό μας παιδαγωγό. Κάθε ομάδα θα συμμετέχει στις εξής θεματικές δράσεις. Περιήγηση στο Αρχαιοελληνικό αγρόκτημα. Θεματικό πάρκο που απεικονίζει τις βασικές δραστηριότητες του αγροκτήματος στην αρχαιότητα, τα επαγγέλματα, την παραγωγή ψωμιού, τυρί-γάλα, λάδι, κρασί, παστέλι, ταχίνι, μέλι κτλ. καθώς επίσης και ένας πλήρης μπαξές με λαχανικά εποχής και βότανα της Ιπποκράτειου ιατρικής(30’).  Επίσης οι μαθητές θα πάρουν μέρος σε διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια με θέμα την υγιεινή διατροφή {θεατρικό δρώμενο, πυραμίδα της διατροφής, ζυμώνουν κουλουράκια και φυτεύουν σπόρους (50’) και θα δοκιμάσουν ψωμάκι με λαδορίγανη συνταγές από την αρχαιότητα. Το πρόγραμμα έχει  επιμεληθεί η διατροφολόγος κ. Α. Μπατσιλά.

 

4.ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ  Συνολική διάρκεια 90΄

Το Διαδραστικό Μουσείο Ελληνικού Παραδοσιακού Παιχνιδιού είναι η μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα με  παιχνίδια- κατασκευές  (300 περίπου) που έπαιξαν τα παιδιά από την αρχαιότητα ως σήμερα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Πέρα από την ξενάγηση (30’) και την γνωριμία με τα παιχνίδια αμέσως μετά υπάρχει το διαδραστικό πρόγραμμα (30’) κατά το οποίο τα παιδιά φτιάχνουν τα δικά τους παιχνίδια στο εργαστήριο (καραβάκια, κούκλες, τηλέφωνα) και παίζουν πολλά παραδοσιακά παιχνίδια (τσέρκι, αμάδες κ.α.) σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα η στον προαύλιο χώρο με την καθοδήγηση του δασκάλου (διάρκεια 30’). Την έκθεση έχει δημιουργήσει και επιμεληθεί ο δάσκαλος κ. Γ. Τσιώνας  μετά από εικοσαετή έρευνα.

 

         Σημαντικές πληροφορίες:

 • Ο Πολυχώρος είναι ασφαλισμένος με πρόγραμμα αστικής ευθύνης για όλους τους μαθητές.
 • Για έκτακτο φαγητό διαθέτουμε τοστ 1,5€, κλαμπ σάντουιτς 4€, πίτσα 7€, χυμό 1€, hot dog 2€.
 • Στην περίπτωση ημερήσιας εκδρομής ψήνουμε κρεατικά της ώρας (σουβλάκι κ.α.) με 1.5€ για τους μαθητές. 
 • Η επίσκεψη γίνεται κατόπιν ραντεβού και εσείς αποφασίζεται τι ώρα θέλετε να έρθετε και τι ώρα θέλετε να φύγετε, εμείς αναλόγως θα διαμορφώσουμε το πρόγραμμα σας.

Για περισσότερες πληροφορίες, Φώτο και προετοιμασία πριν την εκδρομή στις ιστοσελίδες του Πολυχώρου  www.parkodeinosauron.gr   www.paokdiaplasi.gr

 

 

Σερταρίδης  Γεώργιος κ.φ.α. Υπεύθυνος Σχολικών Επισκέψεων  Τηλ. 2310686544  Κιν. 6976743675