Get the Flash Playerto see this player.

Πολυχώρος Πολιτισμού Εκπαίδευσης και Ψυχαγωγίας ‘Διάπλαση’ (Nouvelle).

 

ΘΕΜΑ. ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ:

 • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ’.

 • ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ’.

 • ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ’.

 • ΕΛΛΗΝΙΚΗ & ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ & Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΑ’.

 

Αγαπητοί διευθυντές-ιες σχολικών μονάδων,

 

Τα θεματικά μας εκπαιδευτικά πάρκα-εκθέσεις είναι εγκεκριμένα σαν εκπαιδευτικές εκδρομές από το υπουργείο Παιδείας. Όλα τα προγράμματα συνδυάζουν ξενάγηση, διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια και ψυχαγωγία.

 

Α. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ (Περιβαλλοντικό πρόγραμμα).

Το πρόγραμμα έχει υλοποιηθεί με την επιστημονική επίβλεψη του τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. και της αναπληρώτριας καθηγήτριας Ε. Τσουκαλά. Σε μία έκταση 6 στρεμμάτων οι μαθητές θα γνωρίσουν τα ζώα που εμφανίστηκαν στην γη από την απαρχή της έως σήμερα και θα πάρουν πληροφορίες για τις κλιματικές αλλαγές και το περιβάλλον.

Το Πάρκο δεινοσαύρων στο οποίο υπάρχουν εκθέματα δεινοσαύρων (μεγαλύτερη συλλογή στην Ευρώπη) σε φυσικό μέγεθος και τα πρώτα ζώα που εμφανίστηκαν στην θάλασσα.

Το Σπήλαιο της εξέλιξης το οποίο είναι ένα ομοίωμα πραγματικού σπηλαίου όπου τα παιδιά μαθαίνουν την εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους ( φιγούρες HomoSapiens κ.α.). Οι μαθητές θα δούνε βραχογραφίες και συλλογή με λίθινα εργαλεία)

Το Μουσείο μαμούθ στο οποίο υπάρχουν για πρώτη φορά στα βαλκάνια πραγματικά απολιθώματα του τριχωτού μαμούθ της εποχής των παγετώνων, ένας ολόκληρος σκελετός σηκωμένος και άλλα ζώα που έζησαν εκείνη την εποχή.

Το Πάρκο των Θηλαστικών στο οποίο υπάρχουν θηλαστικά που έζησαν και κυριάρχησαν στην χώρα μας κατά το παρελθόν σε φυσικό μέγεθος *τα παιδιά μπαίνουν και στην κοιλιά μιας φάλαινας που είναι πολύ εντυπωσιακό.

Η Έκθεση Ερπετών περιλαμβάνει προϊστορικά ερπετά.

Στους ίδιους χώρους επίσης υπάρχει και ο βοτανικός μας κήπος ο οποίος έχει βότανα και φυτά της μεσογείου. Η ξενάγηση διαρκεί περίπου μία ώρα και γίνεται από γεωλόγους, σπηλαιολόγους και παλαιοντολόγους του Α.Π.Θ. (γκρουπ 25-30 ατόμων).

Το εισιτήριο για κάθε μαθητή είναι στα 4,5€.

Β. ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ (Πολιτιστικό πρόγραμμα).

 

Το Διαδραστικό Μουσείο Ελληνικού Παραδοσιακού Παιχνιδιού είναι η μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα με παιχνίδια- κατασκευές (300 περίπου) που έπαιξαν τα παιδιά από την αρχαιότητα ως σήμερα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Πέρα από την ξενάγηση και την γνωριμία με τα παιχνίδια αμέσως μετά υπάρχει τοδιαδραστικό πρόγραμμα κατά το οποίο τα παιδιά φτιάχνουν τα δικά τους παιχνίδια στο εργαστήριο (καραβάκια, κούκλες, τηλέφωνα) και παίζουν πολλά παραδοσιακά παιχνίδια (τσέρκι, αμάδες κ.α.) σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα η στον προαύλιο χώρο με την καθοδήγηση του δασκάλου (διάρκεια 90’). Την έκθεση έχει δημιουργήσει και επιμεληθεί ο δάσκαλος κ Τσιώνας Γιώργος μετά από εικοσαετή έρευνα.

 

Το εισιτήριο για κάθε μαθητή είναι στα 4,5€.

 

Γ.ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ (Διατροφικό πρόγραμμα).

 

Με την προσέλευση του σχολείου στον Πολυχώρο οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες – τάξεις. Κάθε ομάδα θα συμμετέχει στις έξεις θεματικές δράσεις. Περιήγηση στο Αρχαιοελληνικό αγρόκτημα. Θεματικό πάρκο που απεικονίζει τις βασικές δραστηριότητες του αγροκτήματος στην αρχαιότητα, τα επαγγέλματα, την παραγωγή ψωμιού, τυρί-γάλα, λάδι, κρασί, παστέλι, ταχίνι, μέλι κτλ. καθώς επίσης και ένας πλήρης μπαξές με λαχανικά εποχής και βότανα της Ιπποκράτειου ιατρικής( όλες οι τάξεις διάρκεια 40’). Επίσης οι μαθητές θα πάρουν μέρος σε διαδραστικά

εκπαιδευτικά παιχνίδια σε σχέση με την υγιεινή διατροφή και θα δοκιμάσουν χαλβά και ψωμάκι με λαδορίγανη συνταγές από την αρχαιότητα. (διάρκεια 40’). Το πρόγραμμα έχει επιμεληθεί η διατροφολόγος κ Μπατσιλά Άννα.

Το εισιτήριο για κάθε μαθητή είναι στα 4,5€.

Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ & ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ & Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΑ.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική και ψυχαγωγική Θεματική έκθεση στηρίζεται στις έρευνες της παγκοσμίου φήμης Ιστορικού Adrienne Mayor. Η Adrienne Mayor ( Επιστημονική Σύμβουλος για την όλη έκθεση) είναι καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Stanford των ΗΠΑ και ειδικεύεται στην Παγκόσμια Μυθολογία και τον συσχετισμό της με τα Παλαιοντολογικά ευρήματα. Η έκθεση έχει τη μορφή ενός Λαβυρίνθου (Μινώταυρου) και εκεί οι μαθητές παρακολουθούν τις σημαντικότερες μορφές-φιγούρες της Ελληνικής & Παγκόσμιας μυθολογίας (διάρκεια 30’). Σε κλειστή αίθουσα οι μαθητές συμμετέχουν σε διαδραστικά παιχνίδια (ζωγραφική, αντιστοίχηση, θεατρικό δρώμενο) (διάρκεια 40’). ( το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο από τον Μάρτιο ).

Το εισιτήριο για κάθε μαθητή είναι στα 4,5€.

Σημαντικές πληροφορίες:

 • Στην περίπτωση που το σχολείο πραγματοποιήσει ολοήμερη εκδρομή στον πολυχώρο θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει δύο προγράμματα με 7.5€.

 • Το εισιτήριο για τους γονείς είναι ίδιο και περιλαμβάνει πέρα από την ξενάγηση ένα Νες ή ένα φραπεδάκι στο χώρο του μπαρ-καφέ-πισίνα με θέα την Θεσσαλονίκη με + 1 € (όσοι γονείς δεν ξεναγηθούν χρεώνονται ότι πάρουν).

 • Αν θέλετε φαγητό υπάρχει το μενού που περιλαμβάνει σουβλάκι και μπιφτεκάκι χειροποίητο με γαρνιτούρα ρυζάκι και πατάτες τηγανιτές, σαλάτα ανά 3 άτομα και αναψυκτικό το οποίο κοστίζει 9€.

 • Όλοι οι μαθητές μετά τα εκπαιδευτικά προγράμματα με την παρουσία παιδαγωγών θα παίξουν μέχρι την στιγμή αναχώρησης από τον πολυχώρο στο πρότυπο αθλητικό κέντρο που θα λειτουργήσει από τις 15 Μαρτίου (γήπεδα Τένις, Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ) και στον παιδότοπο μας που είναι ο μεγαλύτερος στην Θεσσαλονίκη με ανοικτούς-κλειστούς χώρους και παιχνίδια ψυχοκινητικής εκπαίδευσης (τραμπολίνα, τεραστία φουσκωτά κ.α.).

 • Τα σχολεία που θα επισκέπτονται τον Πολυχώρο μόνο για τον παιδότοπο και τις αθλητικές εγκαταστάσεις θα χρεώνονται 3€ ο μαθητής.

 • Η επίσκεψη γίνεται κατόπιν ραντεβού και εσείς αποφασίζεται τι ώρα θέλετε να έρθετε και τι ώρα θέλετε να φύγετε, εμείς αναλόγως θα διαμορφώσουμε το πρόγραμμα σας.

 • Για περισσότερες πληροφορίες, Φώτο και προετοιμασία πριν την εκδρομή στην ιστοσελίδα του Πολυχώρου www.parkodeinosauron.gr .

 

Σερταρίδης Γεώργιος Κ.Φ.Α.

 

Υπεύθυνος Σχολικών Επισκέψεων &

Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

Πολυχώρου ‘NOUVELLE’.

Τηλ. 2310686544

Κιν. 6932760744

www.parkodeinosauron.gr

parkodeinosauron@gmail.com